Hıdırellez Kampı - Geleneksel Erenler günü Kampı
Bahar bayramını kutlamaya, düzlüklerde koşup yuvarlanmaya gidiyoruz..
Bir Erenler günü klasiği olan, şafak söküm zamanı yıllardır birçok halk tarafından sürdürülen çiğ tanesi toplama ritüelinin benzerini gerçekleştireceğiz.Osmaneli bilge köylülerinden aldığımız bilgilerle çiğ tanelerini toplayıp zaman geçmeden sütümüze mayalayacağız. Bakalım dileklerimiz ve mayamız tutacak mı?
Ağaçlara sarılıp bahar çiçeklerini ve şimşir ormanlarının kokularını içimize çekmeye; karıncaları, yaban arılarını kitaplarda değil doğal hayatlarında görmeye gidiyoruz..
Dere sesi eşliğinde gökyüzünde yıldızları saymaktan yorulmaya, kamp ateşinde patates közlemeye, yeni doğmuş kuzuları sevmeye ve doğanın bize sunduğu her türlü sürprizi başımız üstünde kabul etmeye gidiyoruz…
Var mısınız?
Kısaca Plan
Rotamız Osmaneli; tarihteki adıyla Lefke.. Kralların Anadolu'ya geçtiği yollara ve Kurtuluş Savaşı'nın stratejik toplantılarının yapıldığı ilçemiz. Doğası, Sakarya nehri ve bu nehrin kolu olan Göksu deresinin kattığı güzelliklerle dolu..
Kampımızı Göksu deresinin Uludağ'dan getirdiği kar sularının seslerini dinleyeceğimiz Dereyörük köyünün yanı başında, eski bir ilkokulun çam ağaçlarının gölgesindeki çayır çimen bahçesinde kuracağız. Tuvalet ve çeşmemiz de olacak, gayet konforlu bir alandayız yani :)
1.GÜN 05 MAYIS CUMARTESİ / ALİFUATPAŞA - PAMUKOVA - BELENALAN-DEREYÖRÜK KÖYÜ
Belirlenen duraklarda buluşarak bahar bayramı Hıdırellezi kutlamak üzere yola koyuluyoruz. Ali Fuatpaşa’da dostlar kahvesinde sıcak ekmek ve simit eşliğinde kahvaltımızı yapıyor olacağız. Araç yolculuğunuza devam ederek Osmaneli'nin Belenalan köyüne ulaşıyoruz. Dileyenlerle eski kral yolunun Dereyörük köyüne kadar olan kısmını yürüyeceğiz. Yürüyüş sonrası kamp alanımıza ulaşıp akşam yemeği hazırlıklarımıza başlıyoruz. Akşam yemeğinden sonra kamp ateşimizin etrafında şarkılar türküker eşliğinde ve süprizlerle eğlencemizi yapıyoruz. Ateş üstünden atlamak ve kamp alanımızın etrafında ki gül köklerine dileklerimizi gömmek serbest :)
2 GÜN 06 MAYIS PAZAR / OSMANELİ - İSTANBUL
Şafak söküm zamanı yıllardır birçok halk tarafından sürdürülen çiğ tanesi toplama ritüelinin benzerini gerçekleştireceğiz.
Osmaneli bilge köylülerinden aldığımız bilgilerle çiğ tanelerini toplayıp zaman geçmeden sütümüze mayalayacağız. Bakalım dileklerimiz ve mayamız tutacak mı? Siz de bu çiğ taneleriyle yoğurt, peynir, ekmek mayalayabilirsiniz. Kahvaltımızı Göksu deresinin ve kuş seslerinin eşliğinde yapıyoruz. Kahvaltı sonrası ilk iş kampımızı topluyoruz. Köyde kısa bir yürüyüş sonrası Osmaneli’ne geçip kentteki tarihi yapıları ve sokakları gezerek yöresel pazardan alışverişler yapıp öğlen yemeğinin ardından dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Tunatan tesislerinde kabak tatlısı molası veriyoruz. İstanbul’a devam ederek 21.00 sularında katılımcılarımızı aldığımız noktalarda bırakıyoruz.
Hazırlık İçin;
Tüm kamp malzemeleri tarafımızdan verileceği için illa ki çadır-tulum sahibi olmana gerek yok. Akşam kamp ateşi başında otururken sırtına birşeyler almak istersin diye polar, sweat tarzı birşeyler bulundurmanda fayda var. Yürüyüşe uygun rahat bir ayakkabı, yedek tişört, çorap, alt giysi..vs, küçük bir sırt çantası, ve dileyenler alkol getirebilir :)
Ödenek; 355 TL* (nakit)
Neler dahil?
-Gidiş/dönüş tüm ulaşımlar,
-Tüm kamp malzemeleri, (Çadır, uyku tulumu, mat)
-1 kahvaltı (kampta)
-1 akşam yemeği (kampta barbekü)
-Seyahat sigortası,
-Rehberlik
Cebinden ne çıkacak?
-İlk gün kahvaltı,
-Öğle atıştırmalıkları,(Dereyörük Muhtarlığı ve Osmaneli belediyesi ikramlarda bulunacaktır)
-Belirtilen hizmetler dışındaki ekstra giderler, kişisel harcamalar.
Konaklama;
**1 Gece Dereyörük köyünde çadır konaklaması yapacağız.
Kullandığımız çadırlar yüksek irtifa çadırları olup 3 kişilik çadırda iki kişi konaklar.
Kamp yerinde tuvalet, kapalı ortak mekan vb bulunmakta :)
Days : 2 | Nights : 1